Splendid Creative Agency

De afbeelding ondersteunt het belang van ondertiteling bij video's en het verbeteren van de toegankelijkheid

Bekijk onze andere blogs:

De kracht van ondertiteling in uw video's

Video’s zijn een populaire en effectieve manier om uw doelgroep te bereiken en te engageren. Maar wist u dat steeds meer kijkers nu de voorkeur geven aan video’s zonder geluid? Uit onderzoek blijkt dat 85% van de video’s op Meta (Instagram & Facebook) zonder geluid worden bekeken. 

Maar waarom zetten kijkers het geluid uit? Stel u voor dat uw kijker aan zijn bureau zit en een informatieve video wil bekijken zonder de mensen om hem heen te storen. Of misschien kijken ze de video op hun smartphone terwijl ze in een wachtkamer, een luchthaven lounge of in de trein zitten.

Uw kijkers hebben niet altijd hun oordopjes bij de hand wanneer ze snel informatie willen krijgen van uw video. En dat is precies waarom ondertiteling zo belangrijk is. In deze blog zullen we kijken naar de kracht van ondertiteling in videocontent en hoe het de impact van uw video’s kan vergroten. We geven ook enkele tips over hoe u ondertitels een integraal onderdeel kunt maken van uw video productieproces.

De voordelen van ondertiteling in video’s:

Ondertiteling vergroot de online zichtbaarheid van uw bedrijf en verhoogt de ROI (Return On Investment) van videoproducties. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van ondertiteling in video’s:

1. Verhoogde kijktijd en betrokkenheid: Kijkers zijn meer geneigd om een video af te kijken als deze is ondertiteld. Dit komt doordat veel kijkers video’s bekijken op plaatsen waar ze geen audio kunnen afspelen, zoals op het werk of in openbare ruimtes. Met ondertiteling kunnen kijkers toch de informatie uit de video krijgen zonder het geluid aan te hoeven zetten. Ondertitelde video’s hebben daarom een verhoogde kijktijd en betrokkenheid.

2. Betere SEO-waarde: Ondertiteling verbetert ook de SEO-ranking van videomateriaal. Het is een goed idee om een volledige transcriptie van uw video op dezelfde pagina met uw video op te nemen. Dit verhoogt de trefwoorddichtheid en maakt uw video gemakkelijker vindbaar via zoekmachines. Bovendien zijn de paginaweergaven voor ondertitelde video’s gemiddeld langer, wat ook de SEO-ranking van de video verbetert en de video dus ook weer gemakkelijker vindbaar maakt in zoekopdrachten op bijvoorbeeld Google en YouTube.

3. Toegankelijkheid voor een breder publiek: Ondertiteling is niet alleen handig voor kijkers die op een openbare plek zijn en geen audio kunnen afspelen. Er zijn meer dan 34 miljoen mensen in de Europese Unie (waarvan 1,5 miljoen Nederlanders) die leven met gehoorproblemen. Als u geen ondertiteling aanbiedt, sluit u deze grote groep mensen uit van uw videomateriaal. Maar als u ondertiteling toevoegt, maakt u het voor hen mogelijk om uw boodschap te ontvangen en te begrijpen.

Met de toenemende populariteit van video’s en het belang van toegankelijkheid en betrokkenheid bij uw doelgroep, is het toevoegen van ondertiteling aan uw video’s een must. Door hierin te investeren, kunt u niet alleen uw publiek vergroten, maar ook uw bedrijf helpen groeien en succesvoller maken.

Als u ondertiteling aan uw video’s wilt toevoegen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Veel videobewerkingssoftware biedt de mogelijkheid om ondertiteling toe te voegen, maar er zijn ook online tools beschikbaar waarmee u ondertiteling kunt maken en toevoegen. Zorg er wel voor dat u de ondertitels op de juiste manier toevoegt, zodat ze goed zichtbaar zijn en synchroon lopen met de audio van de video.

Wilt u uw video’s met ondertiteling liever aan ons uitbesteden om tijd te besparen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Krijg meer klanten via het internet

Als u ervoor wilt zorgen dat uw bedrijf opvalt in de drukke en competitieve online wereld, dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

We kijken ernaar uit om samen te werken aan uw succes.